Szüleim főállású méhészek. Édesapám, Délity Ádám 17 évesen kapta első méhcsaládját nagyapámtól, akitől a méhészkedést tanulta. Együtt készítették el kaptáraikat, mivel nagyapám asztalosmester volt, és fiait is annak tanítatta. Édesapámra ráragadt a méhészet szeretete, így a nyolcvanas évek közepén a Zalaapáti Méhésziskolában sikeres szakvizsgát tett. Gyermekkoromban húgommal nyaranta sok időt töltöttünk a méhek közelében. Természetes volt számunkra a természet közelsége és a méz rendszeres fogyasztása, ismerete és a vele járó munka folyamata.

Vándorméhészetünk a növények virágzását követve lehetővé teszi a különböző fajtamézek gyűjtését az ország egész területén.

Mézeink több generációra visszanyúló családi méhészetből származnak. Célunk a kiváló minőségű hazai méz képviselete. Hitvallásunknak tekintjük, hogy természetes, valódi mézeket hozzunk létre. A méhészet és a mézkészítés számunkra nemcsak alkotás és szenvedély, hanem a természet, a méhek csodálatos közössége iránti legmagasabb tisztelet. A kínálatunkban megtalálható mézek 100% -ban természetesek, ezáltal megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak. Valódi értéket képviselnek, melyet a prémium kategóriás csomagolás is tükröz. A különböző mézek fogyasztása nem csak egészséges, hanem önmagában élvezetet nyújt a széles körű ízvilágok felfedezése.

.

Pár éve fogalmazódott meg bennem, hogy a méhészkedéssel komolyabban szeretnék foglalkozni és a családi hagyományt tovább vinni. Az OKJ-s méhész képzés elvégzése után átfogó ismeretet kaptam méhbiológia és növénytan tekintetében. A legtöbbet szüleimtől gyakorlatban tanulhatom, igyekszem részt venni a méhek körüli munkálatokban.  A méz egy bizalmi termék, fontosnak tartom a méz népszerűsítése mellett a kölcsönös bizalom kialakítását méhész és vásárló között, a méz sokféleségét kiemelve és az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Délity Kitti